Duften av nystekt bakst

Duften av nystekt bakst

Hva er vel ikke bedre enn duften av nystekt gjærbakst? I dag deler jeg oppskriften på disse herlige bagettene. Server de gjerne sammen med en god suppe.

Du trenger:
(Til 3-4 stykk, alt etter hvor store du lager de)
– Ca. 500g hvetemel
– 3,5 dl lunkent vann
– 1⁄2 pose tørrgjær
– 1⁄2 ts salt

Fremgangsmåte:
Bland gjær og vann sammen først, ha så i de tørre ingrediensene. Vent med saltet til deigen nesten er eltet ferdig. Elt i kjøkkenmaskin i 10-12 minutter på lav hastighet, ha så i salt og kjør videre i 2-3 minutter på litt raskere hastighet. Dekk til deigen og la heve i 30 minutter.

Ta ut deigen og legg den på godt melet underlag så den ikke fester seg. Jeg bruker bretteteknikk her. Da skal du brette og dra litt i deigen. Dra på sidene og brett inn mot midten. Det finnes mange gode forklaringer på nettet. La den heve i 30 minutter til. Dette kan du gjenta 2-3 ganger, alt etter hvor god tid du har.

Når den er ferdig hevet deler du deigen i 3-4 like store deler. Form de som på bildet. Dryss litt mel over og la de etterheve under klede i 40-50 minutter. Skjær noen snitt på toppen med en skarp kniv. Stekes i 250 grader på varmluft i 12-15 minutter, avhengig av ovn.

Velbekomme!