En julegave til deg selv

Er du en av de…

Er du en av de som hadde tenkt å begynne å trene/ spise sunnere etter ferie? men som ikke har kommet i gang….

Det er ikke for sent!!! Det er lenge til jul (heldigvis) faktisk 7 hele uker. Tenk så mye du kan få trent, spist sunt eller gått ned på den lange tiden. Jeg er jo ganske skråsikker på det jeg driver med, og garanterer  deg ned  1 kg i uken om du lar meg hjelpe deg. Det betyr ned 6-7 kg til jul, eller hvert fall nyttår om du kommer i gang denne uken. Tenk deg det, for en julegave til deg selv.  jeg er sikker på at du fortjener det.

Kort med lovnad om trening

En annen god ide til jul, er å gi en god venninne, mor, far søsken eller noen andre du skal gi gave til- et kort med lovnad om å gå tur sammen en eller flere faste dager i uken –  prøv å flette inn denne viktige hverdags trimmen der du kan. Det er mye enklere å gjennomføre om du har lovet deg bort til noen. Dere får gått, samlet skritt og løst verdens problemer. Endorfinene ( kroppens eget lykkehormon) strømmer når du kommer hjem, blid som en sol, og det eneste du har lyst på, er en sunn, god  og velfortjent kvelds, for eksempel en nydelig tomat salat- oppskrift nederst i innlegget.

Hverdags aktiviteten

Mesteparten av vår fysiske aktivitet gjør de fleste av oss i hverdagen faktisk: rusleturen til skolen, jobben eller bussholdeplassen. Eller  om du bevisst velger trappene på jobben, eller setter bilen hjemme og sykler dit du skal.

Det er så mange muligheter i hverdagen om en tenker etter. Det å kombinere denne enkle hverdags trimmen med litt vanlig trening, kan hjelpe deg og holde vekten stabil.

Skritt-teller/klokke

Det å bruke skritt- teller har jeg skrevet om før, og det er lurt. Det viser seg at de som bruker denne, eller følger med på en app på tlf er mer fysisk aktive enn de som ikke gjør det. De er mer interessert og setter seg små mål hele tiden.  For eksempel å gå 10 000 skritt hver dag , det er bra- la det aldri være tvil om det, (NTNU) selv om tung, krevende regelmessig trening alltid vil være bedre – men som jeg sier da , det er ikke alternativet for de fleste.

  En liten fun fact  til slutt- går du 10 000 skritt om dagen, tilsvarer det 305 km i året, eller ca. 7 maratonløp?( Britiske office for national statistic) Så fortsett og GÅ- 

 

Oppskrift

tomater
fersk mozarella
fersk basilikum
oliven olje
salt, pepper

Ikke oppgitt mengde, da det spørs hvor mange som skal spise.

Ragnhild