Er du motivert?

Er du motivert?

Hva er motivasjon? Hva skal til for å bli motivert? Kan vi motivere oss selv? Får vi gjennomført noe uten å være motiverte?

Den amerikanske psykologen Edward Deci, er en av verdens fremste motivasjons-eksperter. Han kan fortelle at motivasjon ikke er noe vi mennesker har eller mangler, dog finnes det god og dårlig motivasjon.

Grunnen til at jeg er svært interessert i dette temaet, er fordi motivasjon er en av grunnpilarene når man ønsker å få gjennomført en livsstils endring. Er motivasjonen din på plass? Er dette noe du virkelig har lyst til- ja da kan jeg garantere deg at du får det til. Det har jeg heldigvis utallige eksempler på fra mine nærmere 150 klienter. De som vil det mest, greier det best.
Har du derimot motvillig blitt sendt av noen andre, er dette det stikk motsatte av grunnleggende motivasjon.

Jeg opplever også at klienter har fått mangelfull beskjed fra legen sin om at de «burde tatt av noen kilo»,  uten noe videre forklaring på hvordan de skal gjennomføre nedgangen. Da møter de gjerne hos meg, lettere desillusjonert med begrenset motivasjon.-

To typer motivasjon

Det finnes to typer motivasjon: indre og ytre motivasjon. Indre motivasjon er  naturlig, og kommer innefra- den fører til adferd vi har lyst til å bedrive.
Ytre motivasjon- stammer fra ytre påvirkning, som «at jeg føler jeg må trene for alle trener». Høyere lønn for naboen tjener mer osv.

Her er vi altså ulikt disponert fra naturens side. Noen med mest indre motivasjon, andre mest ytre motivasjon. De med mest indre motivasjon  prestere bedre og har bedre livskvalitet enn de som styres av ytre motivasjon.

Konklusjonen til Deci er altså at man i større grad må fokusere på å endre ens indre genuine motivasjon i stedet for å stadig jage etter idealer, som for alle praktiske formål, først og fremst bidrar til å «trekke oss ned»

 

Deilig med en plan

Ønsker du og gå ned i vekt/spise litt sunnere – for din egen del?

Perfekt utgangspunkt!:-)

Du vil føle deg bedre, da du vet at du tar vare på helsen din og får en rekke andre positive gevinster på kjøpet.

Vi skal følge en plan. Ikke avansert. Vi setter den opp sammen. Vi måler utviklingen på en strukturert måte. Jeg tar meg av strukturen. Du følger planen! Mestringsfølelse ved å droppe gamle/dårlige vaner og erstatte de med nye gode, kan ikke bagatelliseres.

Det å kjenne på gleden av at kroppen fungerer, at vekten går nedover- at det faktisk stemmer dette med energi inn og ut……

Det, er bemerkelsesverdig givende for både deg og meg:-)

Være to?

Har du lyst å ta med partneren din eller en god venn/venninne, og gjøre dette sammen med noen?  Jeg lager personlig kostplan, men følger dere, da opp sammen. Vi starter med nytt kurs uke 20 og 21

Kom i gang

Ps. flere som lurer på om det er lurt å starte nå før sommer -og ferie? Jeg tenker det er aldri ett galt tidspunkt å kjenne på mestringsfølelse! Du må ikke se på dette som en straff, men en befrielse. Jeg mener det! Jeg tror ikke jeg har noen klienter som ikke opplever opplegget som positivt, uavhengig av årstid.

Kontakt meg på Facebook, r-jun@online.no eller på 907 907 69

Ragnhild