Varig vektnedgang – den perfekte balansen

Gå ned i vekt og bli der

Problemet er ikke å gå ned noen kilo, problemet er å forbli der. Det har mange av mine klienter sagt til meg, de har forsøkt å gå ned i vekt mange ganger, gjerne over flere år, men etter en liten stund, går de rett opp igjen til utgangspunktet. Det er kjedelig, demotiverende og kan føles som en umulighet å greie å stabilisere en vekt de føler seg komfortable med.

Slankekurene holder ikke det de lover

Så, hva er hemmeligheten? Hvordan skal man greie dette som for mange kan virke som en umulighet. Det er ikke mange veier til Rom i dette tilfellet, ikke noen snarveier eller kjappe løsninger. Det må en endring til, en varig endring.  En livsstilsendring. Man må endre måten man lever, spiser og forholder seg fysisk aktivitet på.

Den gode balansen

Man bør begynne med å definere noen realistiske mål, ikke gape over for mye på en gang. Det kan være å starte med kostholdet. Rydd i kjøleskapet, lag plass til masse frukt og grønnsaker. Lag ukes meny, handle en gang i uken. Da vet du hva du skal spise, og utskeielser som pizza og kjappe løsninger er ikke nødvendig. Ikke hopp over måltider, da er sjansen større for å små spise mellom måltidene.

Å øke den fysiske aktiviteten er en viktig del, og vil hjelpe deg ned i vekt. En annen ting som ikke er til å unngå, er å ha et forhold til vekten. En må veie seg jevnlig. Har en gått opp litt en uke, har man da muligheten til å hente seg inn igjen.

Sist men ikke minst må man kunne kose seg litt også, jeg er for å gjeninnføre lørdagsgodtet. Ha en dag i uken du kan kose deg litt ekstra. Det er her kunsten ligger, å finne den perfekte balansen.

Ragnhild

3 Comments for “Varig vektnedgang – den perfekte balansen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *