Har du kontroll på magemålet ditt?

Magemålet er en viktig indikator

Når fettet lagrer seg rundt magen, lagrer det seg også  inn i buken, og legger seg rundt tarmer og indre organer. Det gir økt risiko for overvekstrelaterte sykdommer som diabetes og hjerte karsykdom. Det kan også føre til for mye fett i leveren, som også er skadelig. Kjedelig! ja, men det er viktig og følge med, og dette kan du faktisk gjøre noe med selv-om du vil.

Magemål i cm..

Dette er knallharde fakta, men tallenes tale sier at menn ikke bør overstige 102 cm rundt midjen, og kvinner bør ikke overstige 80 cm.  Overstiger man disse tallene, øker risikoen for sykdom.

Ta grep selv

Det er så mye vi kan bli rammet av  når det gjelder sykdom, ting vi ikke får gjort så mye med på grunn av arv, genetikk og noen ganger tilfeldighet eller uflaks. Men midjemålet ditt, det kan du til en viss grad styre selv. Det er ikke like lett for alle, men de som virkelig vil- de får det til!!

Kostplan

Kommer du til meg og får laget en kostplan, så har vi god tid til å rekke noen kilo før sommerferien. Du spiser det du pleier å spise, jeg hjelper deg bare med mengde ( og noen veldig gode tips og oppskrifter  på veien selvsagt)

Kontakt

r-jun@online.no /  Facebook/ 907 907 69

Ragnhild