Har du prøvd Sashimi?

Sashimi

Fisk…. de fleste jeg kjenner synes fisk er veldig godt, men de vegrer seg for å kjøpe fersk fisk selv, da de synes det er litt  skummelt, litt ekkelt og mye enklere med fiskepinner. Frossen fisk  er ok , men fersk fisk er mye bedre – veldig mye bedre faktisk.

Jeg skal skrive noen innlegg om fisk fremover, og tenkte å begynne med min favoritt- Sashimi.

Japansk matrett

Sashimi er en japansk matrett som vanligvis består av biter av rå fisk, eller andre sjødyr, som serveres med tilbehør av  diverse grønnsaker, wasabi (en grønn veldig sterk saus) ingefær og soyasaus. Sashimi er sunt, godt, lekkert og ferdig på et blunk. Har du ikke prøvd deg på denne enkle gode retten, håper jeg du blir fristet nå.

Salmalaks

Min erfaring er å bruke Salmalaks til sashimi. Den er Norsk, og er et fantastisk flott produkt med høy kvalitet. De garantere at det ikke går mer enn 4 timer fra fisken hentes opp fra havet til den pakkes. Flere ting i produksjonen gjør den litt finere i kjøttet, og det er viktig synes jeg, spesielt når jeg skal spise den rå…Skal jeg bruke laks på annen måte , bruker jeg flere typer laks, men skal den brukes til Sashimi – kjøp Salmalaks.

Syn for øyet

Det er uendelig med oppskrifter på denne retten. Jeg pleier å lage flere typer, med forskjellig tilbehør. Bruk de grønnsakene dere liker best, dander det fint på fat. Viktig at fisken skjæres i fine, tynne skiver. Akkurat denne retten er et syn for øyet om du legger litt tid i det, og det mener jeg er viktig, og en del av mat opplevelsen.

For at dette skal bli en rett som alle i familien blir mette av, lager jeg alltid foccatia og en deilig salat til.

Du kan også lage denne retten som en liten forrett, om du vil.
Lov meg og prøv , du blir ikke skuffet.

Oppskrift

Oppskriften i dag består av bilder 🙂
Til 3-4 stykk bruker jeg en hel stor Salmalaks (opptil 1150 g), samt brød og salat.