Kaffe og kalorier

Kaffe

Drikker du kaffe? jeg elsker å lage meg en deilig kaffe, som jeg drikker når jeg steller meg om morgenene.  Jeg snakker ikke om vanlig svart kaffe, nei det har jeg ikke lært meg å like enda. Jeg drikke Cappuccino, med cappuccinokrydder  på toppen. For de som ikke er så bevandret i kaffeverdenen, så er det kaffe med melk, og kanel på toppen.

Melk i kaffe

Det skrives mye om alle disse kaffe typene, hvor mye kalorier de inneholder og så videre. Det stemmer at noen av de er som et lite måltid å regne. Hvis man ikke følger med, lages en vanlig kaffelatte eller en cappuccino  på de fleste kafeer med helmelk.  Da inneholder en kaffelatte  på 3 dl  ca. 180 kcal, og med en pose sukker, 200 kcal. De aller fleste kafeer lager den på lettmelk om du spør. Da inneholder en kaffe latte på ca. 3 dl , 125 kcal, ca. 150 om du har i en pose sukker. Cappuccino inneholder mindre kalorier fordi en bruker mindre melk, ca. halvparten.

Styrk

Grunnen til at de lager kaffen på helmelk er enkelt og greit fordi den smaker fyldigere og bedre. Den skummer mer, og blir rundere i smaken. Jeg ønsker meg alt det i min kaffe, både at den skummer og er rund og god i smaken, men ønsker meg ikke alle kaloriene og fettet som følger med  i H-melk….Det har jeg løst med å lage min kaffe på Styrk melk. En fettfri melk som er beriket med  50% mer protein,  rik på både kalsium og vitamin D. På toppen av det hele, inneholder den alle de andre næringsstoffene som melk naturlig inneholder. Intet mindre enn perfekt, spør du meg.  Da inneholder min deilige kaffe kun 41 kcal pr kopp. Det kan jeg leve fint med, både en og to ganger til dagen.

Unn deg en kaffe

Jeg sier til klientene mine – at det som er viktigst for de i kostholdet sitt, som for eksempel en kaffe, eller en sjokoladebit etter middag, de må vi ta med i kostplanen. Sånn blir den lettere og følge over tid, når den ene lille tingen som gjør dagen litt bedre, fortsatt er der.

God kaffe

Ragnhild