Har du kontroll på energibehovet ditt?

Har du kontroll på energibehovet ditt?

Energi, smak litt på ordet. Det brukes i tide og u-tide. God energi, dårlig energi, lite energi, mye energi, stjeler energi, gir energi. Det brukes til så mangt, dette ordet. Men hva betyr det egentlig?

Hva er energi?

Energi trengs for å utføre arbeid. Den kan ikke oppstå eller bli borte, men overføres fra et sted til et annet. Begrepet blir brukt i dagligtalen, men med forskjellige betydninger. I denne sammenheng dreier det seg om kilokalorier og energibetegnelsen vi bruker for matvarer og forbrenning.

Kroppens brensel

Kalorier er den energien vi trenger for å overleve. Kroppen vår er veldig sammensatt, med mange forskjellige prosesser som trenger energi for å gjennomføres. Vi puster, hjertet slår og kroppen regulerer hele tiden temperaturen til å holde 37 grader. Til og med når vi hviler brukes det energi. Utover dette bruker vi energi på aktiviteter vi gjør i hverdagen, som kan være alt fra å løfte en arm til å utføre en spinning-økt.

Hvor mye energi trenger vi?

Regnestykket for hvor mye energi man trenger defineres av kjønn, alder, kroppssammensetning og aktivitetsnivå. Du gjør lurt i å være bevisst på ditt individuelle regnestykke for å få mest ut av maten du spiser og aktivitetene du utfører.

Vektoppgang oppnås når energiinntaket er større enn forbruket, og motsatt. Dersom du har et bevisst forhold til dette, er det lettere å skjønne hvordan man skal legge om mat og aktivitet i hverdagen, og oppnå et stabilt vektnivå man trives med.

Hvor mye mat og drikke trenger du for å få dekket ditt energibehov?
Jeg kan hjelpe deg å regne ut ditt personlige behov. Ta kontakt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *