Kyllingsuppe

Kyllingsuppe

Stikker innom for gi dere oppskrift på en deilig enkel suppe. Høsten er for alvor kommet, og en varmende suppe smaker alltid godt. Mange synes det er vanskelig å lage supper, det er nok kraften de tenker på da. Men det kan gjøres veldig enkelt, så en trenger ikke ty til Toro. Det er selvfølgelig ikke krise en gang i blant og røre sammen en kjøpesuppe, men mye kjekkere og bedre  å lage den selv, da har du full kontroll på innhold, og det er noe med hjemmelaget mat… litt mer stas liksom.

Tidsklemma

Jeg er fullt klar over, selv om jeg ikke lenger har små barn i hus, at av og til må det gå fort! Jeg trodde jeg hadde all verdens tid på kjøkkenet her en dag, før jeg fikk en sms som sa: hjemme om 15 min, sulten…og smile fjes, alltid smile fjes.

Buljongterning

Så da kastet jeg meg rundt. Jeg hadde allerede fått litt inspirasjon fra nettet på en suppe, så denne ligner nok en suppe fra Berit Nordstrand sin blogg – med noen modifikasjoner. Jeg bruker alltid buljongterninger, enda bedre og koke kraft på grønnsaker eller knoker selvfølgelig, men buljongterninger er godkjent synes jeg.  I hvert fall til hverdags. Da får man den runde smaken av salt, pepper og annet krydder som er litt vanskelig og beregne selv. Det finnes mange varianter der ute – terninger, fond i beger og som gele. Jeg liker buljongterninger, enkelt og greit. Og jeg bruker det jeg har, om det er høne eller kylling, spiller ingen rolle. Buljong er buljong tenker jeg.

Oppskrift

Så til suppen som for øvrig ble utrolig god, passe sterk og med litt asiatisk smak- og ja, jeg rakk det til han sultne kom hjem:)

Kyllingsuppe:

2 kylling fileter
2 ts curry paste
1  ts karri
1  løk
2 fedd hvitløk
2 paprika (gul, rød)
2 vår løk eller 1 purre løk
Hønsebuljong terninger
1 L vann
1 pakke eggnudler

Fremgangsmåte:

Jeg bruker bare en panne til hele suppen.

Jeg startet med å skjære kyllingfiletene i biter, steke de i litt smør med salt, pepper og 2 ts curry paste (et lite glass du får på Meny)

Når kyllingen er stekt har jeg oppi løken og paprikaen som er kuttet i båter, og hvitløk kuttet i biter.

Så har jeg oppi 1 L vann, og 2 buljongterninger. Da er suppen ferdig, men jeg smaker til litt med karri og litt mer pepper om det trengs – smak og behag her.

Jeg koker opp eggnudlene, og legger de i suppe skålen før jeg heller over suppen . Det hele toppes med masse frisk koriander.

 

Håper suppen faller i smak.

Ragnhild