Laks
De fleste jeg kjenner liker laks. For mange er det den fisken de får i seg i løpet av en uke, fordi barna i familien også liker den. Jeg har prøvd meg litt frem og laget litt nye lakse oppskrifter hjemme hos oss, da alle var gått lei den tradisjonelle, med stekt laks og ris eller poteter og saus. Jeg for min del var mer enn lei… så vi har hatt en lang pause. Men nå er den kommet langt opp på listen igjen over hva jeg foretrekker å spise.
Salma
Jeg velger alltid Salma laks, da jeg synes den er best. Men i retten jeg skal vise dere nå, den kan du selvfølgelig også bruke frossen laks, biter fra ferskvare disken eller kanskje du til og med har fisket den selv.
oppskrift:
Du trenger: (til 2 personer)
Laks
1 pose ris
½ mango
½ agurk
¼ chili
2 vårløk
1 liten rødløk
1 pose blad salat
Ønsket mengde laks legges rett i en ildfast skål med salt, pepper og sesamfrø. Jeg har litt olje i bunn av skålen, kun så fisken ikke skal sette seg fast. Stekes i 20 min på 200 grader.
Kok ris og kutt opp grønnsaker. Lag en ris som på bildet med alle grønnsakene, server med den stekte fisken oppå.
Sunt, godt og med masse D vitamin, sunne fettsyrer og vitaminer i denne middagen- og den ser ganske så fristende ut for øyet også.
Ragnhild