En liten motiverende dings til 200 kr

En liten motiverende dings

Skritteller, ja, den lille gammeldagse typen til å henge i buksen, den finnes enda. Jeg vet det finnes klokker, armbånd, og apper på mobilen, men personlig synes jeg denne til å henge i buksen er best! Kanskje ikke så nøyaktig vil noen hevde, men dette er heller ikke toppidrett.

10 000 skritt

Jeg vil bare se hvor mange skritt jeg går. Og jeg vil helst gå 10 000 skritt til dagen. Jeg kan nesten love at den vil motivere deg, det er kjekt å følge med på hvor mange skritt en vanlig dag gir deg. Det sies at en bør gå 10 000 skritt om dagen, for å være noenlunde i form. Går du i jobben din, er det ikke noe problem, sitter du derimot, vil du se at det kreves litt.

Falsk trygghet?

Dette er på ingen måte istedenfor trening, kun for å se på hvor forskjellig dagene dine kan være. Forskere ved NTNU (Norges Teknisk-naturvitenskaplige universitet i Trondheim, mener at å gå 10 000 skritt om dagen er ineffektivt, og gir folk en falsk trygghet. Det er høy intensitet som gjelder. Jeg tenker derimot at hvert skritt teller.

Det gjør også WHO (verdens helse organisasjon) de mener at å gå 10 000 skritt om dagen vil bidra til å forebygge en rekke sykdommer, spesielt relatert til livsstil.

Heia WHO!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *