Min metode?

Min metode

Det er ingen hemmelighet at det er mange veier til Rom om en vil gå ned  i vekt. Litt for mange etter min mening. jeg har gjort det enkelt, for meg og for deg. Det  første klientene mine  spør om er : hva skal jeg spise nå, og hva kan jeg absolutt ikke spise… blir det stor forandring? må jeg spise  mye jeg ikke liker?. Mange spørsmål svirrer når de har tatt steget- og kommet opp til meg for å få hjelp til kostholdet, av den ene eller andre grunnen.  Det er nemlig mange grunner til at en bør gjøre noe med kostholdet. Det kan være diabetes utfordringer, IBS, intoleranser eller  andre mat-relaterte plager, det kan også være så enkelt som at noen  vil bli seg selv igjen.. som mange sier.

En kan bli syk

Og det å selv kjenne på, og se at en bør gå ned noen kilo, er en veldig sunn innrømmelse. En kan nemlig bli syk av å være for tung. Jeg ser i mitt virke her oppe, at det ikke bare er det at en kan bli fysisk syk som plager, de er også psykisk. Masse dårlig samvittighet for alt en spiser, og at en ikke selv greier å komme ned i en sunn og god vekt. Og det er det det handler om oppe hos meg. Ingen skal bli tynne her. Her skal de blir en sunn, god utgave av seg selv, med en vekt de kan trives med, og ikke minst leve med.

Så hva skal de spise da?

Ja, det er det klienten som bestemmer. Jeg mener at nesten alt kan spises jeg, men i moderate mengder selvsagt, og mengde regnet ut til akkurat deg. Det største problemet er  at folk spiser for mye, ikke hva de spiser. Det er mitt personlige inntrykk etter å ha møtt mange mennesker, og  laget mange kostplaner.

En ting kommer man ikke utenom

Selv om klientene forteller meg hva foretrekker å spise, kommer jeg med gode forslag som kan erstatte deler av det, slik at kosten blir noe mindre kaloririk og sunnere. For eksempel mer grønnsaker enn de pleier å spise, lite sukker,ren mat, og at de tar tilbake helge-kosen.  For som jeg har nevnt flere ganger her inne, må man spise mindre enn man forbrenner om man skal ned i vekt. Det kommer man ikke utenom. Da gjelder det å få til 4 gode måltider, slik at en ikke går sulten. Og det går veldig fint kan jeg fortelle dere. Tilbakemeldingen fra klientene er klar- de er ikke sultne. Tvert imot føler de seg både kvikkere og bedre-Og det kaller jeg en god oppskrift.

Dagens rett

Jeg deler en deilig kylling rett i dag, som kan gjøres mindre kaloririk om en bytter ut potetstappe med salat eller squash pasta. Men denne laget jeg tross alt på lørdag, og da var det helg:)

Oppskrift:

Siden det er kyllingfilet i dag, lager jeg oppskrift til 1, så ganger du bare opp til så mange som skal spise( 1 pr stykk)

1 Kyllingfilet
1 liten bit Mozzarella
1 skive med spekeskinke
Fersk basilikum
Litt oliven olje
Ferske tomater
Salt, pepper

Potetstappe:
Poteter
Buljongterning
Smør
Salt og pepper

Sånn gjør du:

Stek kjapt kyllingfileten på pannen, skjer så et snitt i den, slik at du kan stikke nedi litt mozzarella, spekeskinke og frisk basilikum. Krydre med det krydderet du foretrekker, jeg bruker salt, pepper og litt chilikrydder. Pakk de inn i bakepapir, og stek de i 20-30 min (avhenger av ovn) på 200 g.

Bakepapiret gjør at de blir saftige og gode.

Potetstappe, lages av kokte poteter, der jeg har en buljong i kokevannet for å sette litt god smak. Ha så i litt smør, salt og pepper etter smak.

Kok opp litt olje, og ha i ferske tomater, litt salt, pepper og til slutt frisk basilikum. Dette helles over retten til slutt.

Håper det smaker.