Ny vri på tacoen i kveld?

Taco-fredag

Taco har opprinnelse helt tilbake  til 1920-1930 tallet. Da ble den meksikanskamerikanske tacoen utviklet i California. Det var meksikanske innvandrere som tok i bruk amerikanske råvarer, og tacoen var et faktum.  Tacoen gjør også sitt inntog i mange andre land i verden  de neste årene, og tidlig  på 80 tallet kommer den til Norge.  En kan vel si at taco- fredag ble godt etablert etter dette, og blir fortsatt spist hver helg i de tusen hjem, selv om Dagbladet melder at taco er ut i 1997:)  Det stemmer i hvert fall ikke for oss- det var nemlig noen år etter dette at vi startet med taco-fredag for alvor, og det har holdt seg i nesten 20 år.  Da eldstemann flytte ut tok vi en pause fra tacoen, da ble det reke- fredag, eller en liten periode biff-fredag:) alt etter hvem som fikk bestemme.

Ny variant

Nå er vi imidlertid litt tilbake igjen, men ikke med den tradisjonelle taco pakken.  Jeg har oppdaget noen små søte lefser, som kalles Mexicana Street Marked. Du finner de hvert fall på Meny, men sikkert andre plasser de selger taco også. Her gir 4 lefser det samme kaloriinnholdet som 1 stor. Det gir deg mye større mulighet til å smake på alt det gode jeg skal tipse deg om nå:)

Garnityr

For meg er garnityret viktigst. Det skal smake deilig  av mango,  koriander, chili og løk. Jeg lager alltid flere smakstilsatte dipper til også. Det ser friskt og godt ut, og det smaker nydelig. Jeg bruker både kylling, indrefilet og scampi som tilbehør. Med disse nye små lefsene har du har mulighet til smake på alt!

Oppskrift

kylling
scampi
indrefilet

Stekes hver for seg, i 1-2 ts mild curry paste, litt olje ,  salt og pepper ( currypaste er valgfritt)

Garnityr:

1)salat, agurk, rød chili, avocado, rødløk, mango og koriander, lime ( jeg velger alltid posene med bladsalat)

2) kok ris og ha i litt gurkemeie så den blir gul.

3) dipp- lett rømme med chili paste ( knust chili på glass)

4) dipp- lett rømme med masse frisk koriander, salt, pepper og lime

5) du kan selvfølgelig også ha på revet ost om du vil

6)  lunk lefsene så vidt i ovn pakket inn i folie.

Jeg har ikke skrevet opp mengder her, da du må lage etter hvor mange du skal glede:)

Lykke til.

Ps. Nydelig bilde lånt av Elizabeth Huanca Vold ( IG: elizabethvold)