Nyt sommeren, men husk å…

Endelig sommer

Da var den her, sommeren vi venter på hele året. Som vi gleder oss til, snakker om, sparer til, som gir oss litt fri fra hverdagens mas og tjas.

Sommeren byr også på  litt ekstra utfordringer for de som tenker på hva de skal spise, som prøver å spise sunt, eller å gå ned noen kilo. Det er grilling, avslutninger, og er du heldig skal du på ferie også. Jeg har alltid sagt at det ikke er mellom jul og nytt år at folk legger på seg, men mellom nytt år og jul….
Nå viser det seg at det ikke stemmer- vi legger på oss ekstra i ferier, og har problemer med å får det av igjen etterpå. Vi drar altså litt med oss for hver ferie gjennom året- det er en av grunnene til  at hele 75 % av norske menn og 60% av norske kvinner veier for mye ( Folkehelse rapporten 2019)
det et høye tall, og en veldig trist utvikling synes jeg. Spesielt når hver og en av oss vet hva det gir av økt risiko for sykdom og plager..

Et godt råd fra meg

Dette ble en kjedelig oppdatering på vei inn i ferien, så derfor skal jeg gi deg godt råd på veien. Dette er et godt råd til deg som vi holde vekten i sommer spesielt, men også til deg som holder på å ga ned i vekt- og vil følge med i sommer.

Følg med på vekten din!!!!

Nå har forskere ved universitetet i Georgia , USA kommet frem til en strategi de vet fungerer «du må veie deg hver dag» sånn følger du med, og  du greier å hente deg inn igjen allerede dagen etter du har skeiet ut. Dette er en meget godt gjennomført studie, både randomisert og kontrollert ( studien er publisert i det anerkjente tidsskriftet Obesity) Kort fortalt ble deltagerne i den ene gruppen fortalt at de skulle prøve å holde vekten gjennom sommeren- de kunne spise hva de ville. Kravet var kun å veie seg hver dag, altså følge med. Den andre gruppen fikk ikke noen restriksjoner og skulle gjøre som de ville, men målet var det samme, nemlig å holde vekten. Resultatene var klokke klare- de som fulgte med holdt vekten eller gikk ned. De andre gikk opp!

Følg med

Da er det jo ikke noe annet å gjøre enn å følge med.  Jeg mener 1 gang pr uke holder, om du som meg synes 1 gang pr dag er litt i overkant. Bestem deg for et tall du ikke skal overstige,  og vei deg hver fredag. Er du innafor er det supert, har du gått litt over, er det enkelt og hente inn. Det er ikke mye en eventuelt legger på seg på 1 uke, men blir det litt hver uke, og ekstra i ferien- og en ikke følger med… ja da blir det verre.

Kos deg i sommer, bare husk og følg med:)

Jeg er klar i august om du trenger hjelp, vil du bestille tid, så du  vet du er i gang etter sommeren gjør du det her:

r-jun@online.no, tlf 907 907 69 eller på Facebook

Ragnhild

God sommer!!!!