Nytt år og nye muligheter

Nytt år og nye muligheter

Da var julen over for denne gang, og jammen meg nesten januar også- hvor ble den av?  Jaja- nytt år og nye muligheter. Jeg er i gang med fulle kurs med motiverte mennesker, som ønsker seg en forandring. Det er mange grunner til å ønske  en endring, noen vil ned noen kilo, andre ned. Noen ønsker  bare  enkle gode kostholds-rutiner . Vite at de spiser nok, og rett, slik at kroppen  fungerer optimalt- uten at de legger på seg.

Det er mulig

Endring er fullt mulig, og slett ikke så vanskelig, men jeg skjønner godt at folk trenger litt hjelp til dette i en ellers travel hverdag. Å komme til noen som har dette som yrke,  og som enkelt kan sette opp en sunn, god og fornuftig plan til akkurat deg. Vi bruker penger på så mye i dag, at dette synes jeg du skal unne deg om du føler du trenger det. Nesten alle som kommer opp til meg sier de vet  hva de egentlig bør spise og  hva som er sunt og godt.  Likevel, finner mange det vanskelig å strukturere kostholdet til 4 gode, sunne måltider hver dag.

Motivasjon

Jeg synes det er utrolig motiverende å hjelpe mennesker med dette. Sette sammen en plan som inneholder mat som hele familien kan nyte godt av. Ikke minst prøve å motivere til at snop og søtsaker hører helgen til. Det brenner jeg virkelig for, av flere grunner. For det første er det svært vanskelig å ikke spise for mye kalorier, om en inkluderer søtsaker hver dag. De er stappfulle i sukker og inneholder lite og ingen næring. Det er derfor en blir lykkelig i 5 min av å spise en sjokolade når en er veldig sulten. Blodsukkeret fyker i taket, men synker som en stein. Du er like sulten, men har fått i deg mengder med kalorier.

Noe å glede seg til

Derimot er det viktig å ha noe å glede seg til. Helgen skal jo inneholde litt ekstra kos. Da må helgen naturligvis avvike fra ukedagene, hva søtsaker angår.  Det å lære barna dette, er super viktig. Akkurat her, må vi voksne gå foran som gode eksempler. Kjøp det dere skal spise av snop til helgen, spis det opp, og vent til neste helg med å kjøpe nytt. Mye enklere om en ikke har et skap som til alle tider er fullt…jeg blir engasjert her nå, for dette er viktig!  Det er her jeg ser at flere ikke helt vet hvor mye kalorier søtsakene inneholder. De mener de ikke spiser mye, og attpåtil er maten av ok «kvalitet». Likevel legger de på seg og føler seg trette og uopplagte.  Her skal du få et godt råd:   rydd ut snopet  av skap og skuffer, og du vil bli overrasket over hvor mye kalori inntaket går ned.

Det nye året er perfekt til å starte med denne nye regelen: snop kun i helgen.

Jeg hjelper deg gjerne