Raskt opp i vekt etter rask vektnedgang?

Raskt opp igjen etter rask vektnedgang?

Dette er en av mange myter om vektnedgang. Jeg har hørt det mange ganger på kontoret mitt. Noen sier de vil gå litt sakte ned, så de ikke går så fort opp igjen. Akkurat denne myten har vedvart så lenge at mange tror på den. Herlig å få den avlivet. Det gir meg enda flere muligheter til å hjelpe folk ned i vekt, også de som har det travelt!
Nyere forskning viser altså at det ikke er noen større sannsynlighet for å gå opp igjen etter raskt vekttap. (The effect of rate of weight loss on long -term managment. Pub Med, Purcell K, et al.)
For noen er det greit å gå fort ned i vekt, mens for andre er det likevel bedre å ta det litt sakte. Uansett hva som gjelder for deg, så er det opp til deg om du skal opp igjen i vekt.

Nøkkelen er nye vaner

Det som må til for å holde den nye vekten er at du må endre livsstil. Endre måten å leve og spise på. Man må antagelig spise mindre enn før. Det er bare det å greie det. Og for noen vil det være en fordel at de har brukt en stund på det nye kostholdet, at de venner seg til det over tid. Mens for andre er det så motiverende å gå raskt ned i vekt, at de greier å holde det ved like etter kort tid.

Individuelt

Det er veldig individuelt hvordan den enkelte takler å endre vaner . Men felles for alle er at det er bare til å bestemme seg, og gå i gang. Du er den eneste som kan gjøre noe med det. Forskningen sier også at god støtte og oppfølging, og noen som heier på deg,  har stor betydning for resultatet.
Nøkkelen er nye vaner, ikke selve vekttapet. I tillegg er det viktig å fokusere på alt du kan spise, fremfor alt du skal unngå. Du vil ganske raskt kjenne på hva et sunt og regelmessig kosthold gjør med deg og kroppen din. Det er veldig god følelse, å kjenne på en ny identitet som sunn, med en jevn energi gjennom hele dagen. Jeg skulle virkelig ønske at alle som har noen kilo for mye, prøver å gjøre noe med det.

Åpen for endring

Jeg ser at de som er åpne for en endring, tar til seg det jeg sier, lærer seg at – nei de MÅ ikke ha noe søtt hver dag, at det går fint å spare søtsakene til helgen – de greier å gå ned, og de greier å holde vekten.
Er innstillingen derimot at dette kommer til å bli vanskelig, da de er vant med det ene og det andre, da blir det vanskeligere. Jeg mener at ALLE  kan greie å gå ned i vekt om de vil, at det ofte er ens egen vilje det står på. Jeg har så mange utrolig flinke klienter hos meg, mange av de imponerer meg virkelig med stå-på-viljen sin. Det er så mange fristelser og valg i hverdagen, med klubb, kafébesøk, selskaper, lønningspils og alt innebærer ofte fristelser av den søte, ikke alltid like sunne sorten.
Men det finnes måter å løse dette på også, det er derfor det er lurt å få hjelp av noen som kan det, som i så mange andre situasjoner.

Prøv da vel

Så, har du det travelt, og har lyst å få av noen kilo raskt, kan jeg hjelpe deg med det.
Og du går ikke raskere opp igjen av den grunn!

Booking på r-jun@online.no, 907 907 69 eller på Face book

Ragnhild