Sunn mat bedre enn trening?

Sunn mat bedre enn trening?

Skal du slanke deg nytter det ikke bare å trene, og fortsette med et usunt kosthold. Ønsker du å komme  deg ned i vekt, er det  sunt kosthold som gjelder. Helst i kombinasjon med trening. Dette er ikke min påstand, men konklusjonen på en australsk gjennomgang av 43 vektreduksjonsstudier –  Med flere tusen mennesker som testpersoner.

Konklusjon

Konklusjonen er at trening alene ikke er en effektiv måte å gå ned i vekt på. Den må kombineres med sunt kosthold. Den største endringen i vekten vil du merke om du reduseres inntaket av mat, og lar treningen blir viktigere og viktigere ut i vektreduksjonsfasen. Og ikke minst når man skal holde den nye vekten. Dette forklares enkelt: man må som jeg har skrevet om flere ganger her på bloggen, innta færre kalorier enn man forbruker. Det kan gjøres på tre måter: Spise mindre, trene mer og forbrenne mer enn man inntar, eller begge deler?
Det viser seg at å innta mindre kalorier enn man forbrenner er den enkleste og mest effektive måten for de aller fleste å gå ned i vekt på. (hele forskningsrapporten er publisert i The Cochrane library)

Ekspertene er enige

Dette støttes av andre eksperter. Den best betalte PT i Norge, Argjent Ahmeti uttalte seg til Dagens Næringsliv nylig, og han mente  at ved vektnedgang har kosten 80% og treningen 20% betydning.

Min metode

Den samme prosentfordelingen  har jeg støttet meg på når jeg har hjulpet flere hundre ned i vekt de siste årene. Når de kommer til meg, er de ofte trette, leie og har prøvd det meste. De fleste som har mislyktes har prøvd å få det til selv, eller har gått på div kurer. Det er vanskelig. Det er mye å sette seg inn i, mye og ta inn over seg, og for de fleste vanskelig og gjennomføre alene.
De fleste av mine klienter lurer på om de må begynne å trene også. Jeg anbefaler de å begynne med kosten, men sier alltid at å trene  kun er med på å gi de positive opplevelser- for kropp og sjel.
Ikke noe er bedre enn en deilig treningsøkt, endorfiner utløses, du føler deg sprek, og lysten på sunn mat øker.
Men, få først kontroll på maten, så på treingen. Greier du begge deler – supert?

Trenger du hjelp?

Ta kontakt på r-jun@online.no. 907 907 69 eller på Face book.

Ragnihld