super lett og god fiskesuppe

Et lite tips som sparer deg for både tid og penger

Jeg er som jeg har skrevet før veldig glad i å lage mat. Det er noe av det kjekkeste jeg gjør. Planlegge hva vi skal ha til middag, handle inn og ha middagene klare for minst 3 dager i kjøleskapet. Her tror jeg mange har mye å hente. Det å planlegge  i 10 min på søndag kveld sparer deg for mange runder i butikken, der du lurer på hva dere skal lage i dag, og i morgen…. og ender med å  kommer hjem med noe sånn passe ok..

Planlegg

Har du skrevet ned en liste søndag kveld, gjerne spør noen andre i huset hva de kunne tenke seg, da går handleturen så mye raskere.  Jeg vet av erfaring at du også sparer penger på ikke å trave i butikken hver dag, da det alltid blir med litt ekstra hjem:)

Fiskesuppe

Vi prøver å ha fisk minst 2-3 ganger i uken. Jeg skal innrømme at det er mye lettere nå, når guttene har flyttet ut. Det kan være litt vanskelig å få til såpass mye fisk likevel, men om du en av  dagene lager en deilig fiskesuppe, blir det lettere. Jeg har aldri vært så glad i fiskesuppe egentlig, men det er på grunn av all fløten som den vanligvis inneholder. Min er helt uten!!! Da blir den også automatisk sunnere og med mye mindre kalorier- en perfekt hverdags suppe.

Det er det samme hvilken fisk du har i, den er god med både hvit og rød fisk, eller begge deler om du vil.

Oppskrift

ca. 3-4 pers

1 hvitløksbåt
1 løk
1 grønn paprika
1 rød paprika
1 gulrot
1-2 vårløk
ca. 100 g fisk til hver ( gjerne litt mer)
1 L vann
2 fiskebuljong terning ( har brukt kylling buljong også jeg)
2-3 ts currypaste -smak deg frem til hvor sterk dere vil ha den
1 ss olje

Surr løk og hvitløk i olje og curry paste, ha over grønnsaker i små biter, skjær gulrot i tynne skiver ( ta vår løk helt til slutt så den ikke mister sin fine grønne farge)ha over vann og ha i buljongterninger. Smak til om du trenger mer salt, pepper eller currypaste. Fisken skjærer jeg opp i biter, og krydrer godt med salt og pepper før jeg har de opp helt til slutt, når gulroten er klar (den er sist kokt) så skal fisken kun trekke i suppen 5-12 min, avhengig av størrelse på biter..

Lykke til

PS rekker noen klienter til før ferien om du har lyst å investerer i egen helse, ved å gå ned kilo eller bare få orden på kosten:)

Ragnhild

r-jun@online.no