Svart på hvitt!!

Glad og lettet

Nå ble jeg både glad og lettet!!! Det var dette jeg håpet og trodde på, men det er alltid godt å få det bekreftet- av andre. Spesielt av Stanford University School of Medicine. De har gjort en studie, som bekrefter det som for så vidt er vist i mange tidligere enkelt-studier og samlestudier, såkalte meta-analyser (i meta analyser bruker man statistiske metoder for å legge sammen resultater fra en rekke studier med samme problemstilling).

Det er antall kalorier man kutter, og ikke om man reduserer fett eller karbohydratinntaket som er av størst betydning for vektreduksjon.

Min metode

Jeg mener at hvis man kan spise det meste, men i mindre og kontrollerte mengder , er det enklere å gjennomføre en vektreduksjon over tid.  Da blir det ikke en så stor forandring på kostholdet.

Negativ energibalanse

Resultatet av å redusere mengde/inntak, er at mage og kropp, over tid, venner seg til litt mindre mat. Spiser man  litt for mye hver dag, i forhold til hva kroppen forbrenner,  legger man på seg. Spiser man ca. lik mengde kalorier som kroppen forbrenner holder man vekten stabil. De som kommer til meg-  vil gjerne ned noen kilo, og da må man ha ett mindre inntak enn kroppen forbrenner- negativ energibalanse på fagspråket.

Hopp i det!

Jeg har hele tiden trodd på opplegget mitt.  Å redusere mengden av den kjente maten til klienten er bedre enn å fjerne hele matgrupper (Les. Karbohydrater som brød etc.).

Etter å ha behandlet over 130 klienter, vet jeg med sikkerhet at denne metoden virker. Når det er sagt- vil jeg ikke rosemale det å gå ned i vekt. For noen er det en smal sak, men for andre litt vanskeligere, eller tar lenger tid. Her er vi forskjellige som på alt annet i livet.

Er du en av de som  går  rundt og tenker på at du skulle gjort noe med vekten, enten for trivsel eller helse -så hopp i det!! Det er kjekt å utfordre seg av og til, gjennom å bevege seg utenfor komfortsonen.  Jeg garanterer at vi får det til, bare du gjør som jeg sier…:)

Jeg er klar

Jeg er klar til å hjelpe deg, og sammen skreddersyr vi et opplegg der vi reduserer antall kalorier i ditt opprinnelige kosthold. Både forskningen og mine referanser  har bevislige resultater – så så nå er det kun opp til deg.

Oppskrift

Legger ved oppskrift på lunsjen min denne uke, en deilig smakfull, kalorifattig kyllingrett, som tilberedes på under 10 minutter.

2 små lefser
salat
4 cherry tomater
4 skiver agurk
100 gram kylling
2  ts sesamm frø
2 ts sweet  chili saus
rød løk

130 kcal i hver lefse.