Trenger din ungdom noen kostholdsråd?

Kosthold i ungdomstiden

Jeg har nå holdt på en god stund med å hjelpe folk ned i vekt. Vist til hvordan man kan spise sunnere, få orden på blodsukker i forhold til diabetes, og mye annet relatert til mat og helse. En del ungdommer har også funnet veien til meg, enten fordi de ønsker det selv, eller fordi de har noen foreldre som føler at det har kanskje har oppstått et behov. Foreldre som kanskje er litt usikre på hvorvidt barna eller ungdommen deres faktisk får i seg nok mat, for mye mat eller rett mat.
Dette gleder meg veldig. Det å hjelpe barna sine med å skjønne dette med energi inn og ut, er enormt viktig. Ikke bare at de ikke kan spise mer enn de forbrenner, at de da vil de legge på seg, men også viktigheten av å spise nok når man trener og er i en vekstfase!
Mange av dem jeg har hatt på kontoret er redde for å bli tykke, og spiser gjerne deretter. Da går vi gjennom hva de pleier å spise i løpet av dagen, og jeg kan som oftest berolige dem med at dette går helt fint, eller at de faktisk kan spise mer. Motsatt problem, der ungdommen spiser for mye, spesielt mellom de faste måltidene hjemme, som i kantina på skolen, eller i butikken i friminuttet, går vi gjennom det samme. Ser hva det er plass til av vanlig mat, og litt ekstra uten at det blir for mye. Det å lære barna sine at søtsaker, chips, kjeks og brus hører helgen til er viktig! De fleste kan ikke spise godterier hver dag, og ingen bør spise godterier hver dag.

Lydhøre

Jeg opplever at ungdommen er veldig lydhøre når de kommer til meg. De ønsker å lære mer om dette, slik at de slipper å lure på om de spiser for mye eller for lite. De fleste har med seg en forelder inn, så snakker vi litt sammen alle tre, før vi sender mamma eller pappa på gangen. Ofte er det lettere å snakke om ting en lurer på når foreldrene ikke hører på.

Gavekort

Kosthold er veldig viktig. «Hva er lurt for akkurat meg å spise? er et «minikurs» jeg holder for ungdom. Dette kurset kan også kjøpes i form av gavekort. Kursene skreddersys for hver enkelt og justeres etter allergier og andre ulike behov.
Kurset består av én (1) times gjennomgang av ungdommens kosthold, og påfølgende tilbakemelding fra meg med det vi kom frem til av forbedringer , samt 1 oppfølging time jeg jeg får høre hvordan det går.Enten det er å spise mer eller mindre. Jeg setter opp kostholdsforslag til en vanlig dag, og til en helgedag, der det er plass til litt kos.

Pris: NOK  1190,–

Bestilles på r-jun@online.no, 907 907 69 eller https://www.facebook.com/ragnhildjunge/

Jeg sender gavekortet i posten om du vil.

Mvh Ragnhild